BANDIRMA-KAVALA KARDEŞLİĞİNDE BİR SICAK ADIM DAHA…

BANDIRMA-KAVALA KARDEŞLİĞİNDE BİR SICAK ADIM DAHA…

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Başkan vekili Erhan Elmastaş Yunanistan'da Gümülcine, Kavala, Taşoz adası ve Selanik`te temaslarda bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Başkan vekili Erhan Elmastaş Yunanistan’da Gümülcine, Kavala, Taşoz adası ve Selanik`te temaslarda bulundu. Ziyaretlerine ilk önce Gümülcine`den başlayan heyet Gümülcine Türk  Gençler Birliği’ne yaptıkları ziyarette Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray  Hasan ile görüştü. Başkan Hasan, Havutça ve Mirza’ya birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Heyet daha sonra Kavala`ya giderek Kavala Belediye Başkanı Kostas Simitçis’i makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmelerde Bandırma ve Kavala arasında "Kardeş Şehir" olma yolunda önemli adımlar atıldı. İki kent arasında ayrıca turizm, ticaret ve kültür alanında karşılıklı çalışmaların yapılması üzerinde uzlaşıldı.

Bandırma ile Kavala`nın, tarihten gelen ve mübadele yıllarına dayanan kültürel bağlarının bulunduğunu söyleyen Havutça, "Ziyaretimiz samimi bir havada geçti. Bandırma ve Kavala`nın kardeş kent olması konusunda girişimlerde bulunduk” dedi.

Görüşme sonrası gazetecilerin yanıtlayan Başkan Dursun Mirza şunları söyledi: “Sizlere Bandırma halkının selamlarını getirdim. Bandırma ile Kavala`yı geçmişten günümüze bağlayan birçok ortak yanları var. Kavala`dan Bandırma`ya, Bandırma`dan Kavala`ya Mübadele ile göç etmiş insanlarımız var. Biz de bu insanların izlerini sürüyoruz. Bandırma Yunanlı komşularımızı bekliyor. Aynı şekilde Bandırmalı vatandaşlarımız da atalarının doğup büyüdüğü Kavala bölgesini ziyaret etmek için sabırsızlıkla bekliyorlar. İşte bu sebeple de bizler bugün Kavala`da bulunuyoruz. Amacımız iki dost ülkede yaşayan insanları bir araya getirmek. İş adamlarımız ve ticaretle uğraşanların yollarını açmak için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle Kavala Belediyesi ve Kavala Sanayi ve Ticaret Odası ile konuşmaya geldik."

Kavala Belediye Başkanı Kostas Simitçis ve Kavala Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Agelos Çaçulis de yaptıkları açıklamalarında, Bandırma`ı yakından tanıdıklarını, Agelos Çaçulis`in bölgede sanayi alanında ortak bir yatırımı olduğunu, Kavala eski Belediye Başkanlarından Nikolaos Serdaroğlu`nun da “Bandırmalis” (Bandırmalı) olarak anıldığını ifade etti.

Havutça, Mirza ve Elmastaş daha sonra Kavala Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Agelos Çaçulis`i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Mirza, “Ticari anlamda da önümüzdeki süreçte olumlu gelişmeler yaşayacağımızın emarelerini aldık” dedi.

Kavala`daki temaslarını tamamlayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş Selanik`e giderek Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin`i ziyaret etti. Heyet Atatürk’ün Selanik’te bulunan doğduğu ve büyüdü evi gezdi. Bu ziyaretin ardından heyet Yunanistan`dan ayrılarak Bulgaristan’a geçti. Heyet burada Eskicuma Şehri’nde belediye başkanlığını, işadamları, sanayicileri ziyaret edecek.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı